Mag ik werken als ik deeltijds onderwijs volg?
Vanaf januari 2019 wordt er geen rekening meer gehouden met hoeveel een kind verdient. De inkomensnorm valt dus weg. Krijgt je kind vergoedingen ten gevolge van vrijwilligerswerk, vrijwillige militaire inzet of vrijwillige dienst van collectief nut of een leefloon, dan zal dit geen invloed hebben op zijn recht op een Groeipakket.
Het aantal uren dat een student secundair onderwijs mag werken, is wel nog van belang. Je kind mag maximaal 600 uren per jaar werken via een studentenovereenkomst en zo genieten van een verminderde sociale bijdrage. Studentenjobs hebben dus geen invloed op het recht op Groeipakket.
Als een student secundair onderwijs via een gewoon contract (geen studentenjob) werkt en de normale sociale bijdragen betaalt, dan mag hij tot 80 uren per maand werken. Als het kind meer dan 80u werkt in een maand, dan valt het recht op Groeipakket weg voor die maand.
Je kind zal geen Groeipakket meer krijgen als het zelfstandige is en bijdragen betaalt als zelfstandige in hoofdberoep. In bepaalde gevallen zal je kind ook geen Groeipakket krijgen als het een sociale uitkering ontvangt.
Voor meer info omtrent andere statuten en andere types van tewerkstelling kan terecht op de website van het groeipakket.